HTML

aranyhorgász

Friss topikok

Linkblog

Archívum

horgász

2010.08.28. 14:37 aranyhorgász

Horgászeszközök

A sporthorgászat alapeszközei, a bot, a zsinór, a horog, ma már végtelenül kifinomult formában és kidolgozásban, de az ősi horgász alapelveket, funkciókat hűen tükrözik. A modern horgászcikkipar új- és újabb vívmányai által a horgászok eredményessége nőttön- nő, egyre kevesebb esélyt adva természetesen a halaknak. A horgászeszközök fejlődése lehetővé tette, hogy a körülményekhez képest legfinomabb, legérzékenyebb és az adott módszernek, halfajnak megfelelő és legnagyobb élvezetet nyújtó felszereléssel hódolhassunk kedvtelésünknek.

 

A különféle horgászmódszerek élvezetes gyakorlásához szükséges eszközök módszerenként, víztípusonként-élőhelyenként, de az adott módszeren belül várható halak átlagsúlya alapján is nagy változatosságot mutathatnak. Magyarországon sajnos még igen sokan korszerűtlen felszereléssel horgásznak, aminek nyilván anyagi természetű okai lehetnek, de az egyéni ízlés- stílus is számíthat.

Manapság már az olcsóbb árkategóriákból is jól használható eszközöket vásárolhatunk, a csúcsszériákról nem is beszélve. Az árubőségnek köszönhetően választhatunk pénztárcánk és igényeink szerint. A horgászfelszerelés elemeinek összehangoltsága a legfontosabb kritérium a hatékony sporthorgászatban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecaguru.blog.hu/api/trackback/id/tr372254331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása